luni, 5 mai 2014

APM Prahova: „S-a aprobat strict tăierea vegetației amplasate în interiorul terenului betonat”

Stejarul acesta se afla, susține Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, pe un teren betonat.

Agenția pentru Protecția Mediului Prahova ne-a răspuns neconvingător la memoriul pe care i l-am adresat pe data de 16 aprilie 2014.

În răspunsul pe care ni l-a trimis, APM Prahova susține că - în noiembrie 2013, atunci când din parc au fost tăiați trei stejari, un plop și cinci tuia - a aprobat doar tăierea „vegetației amplasate în interiorul terenului betonat”.

Puteți citi răspunsul APM Prahova AICI. Considerăm că răspunsul e absurd și hilar întrucât în interiorul terenului betonat nu există și nu a existat niciodată vegetație. Cei care cunosc bine Parcul Andrei Mureșanu își pot da seama singuri de nonsensul acestei afirmații.
De altfel, cum poate, vorbind la modul general, să existe vegetație pe un teren betonat. Ori e betonat, ori e înierbat?

Sintagma aceasta, „teren betonat”, este moștenită din descrierea pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, a făcut-o bazei sportive pe care dorește să o ridice în Parcul Andrei Mureșanu.

Încă de la început, în documentația trimisă APM Prahova, Burleanu a scris negru pe alb că baza sa privată de minifotbal va fi construită pe „actualele zone betonate” ale parcului, adică pe terenurile de sport (de fotbal și de tenis) acoperite cu asfalt.
În opinia noastră, acesta a fost un fals pus în circulație cu bună știință pentru a simplifica procedurile de avizare din punct de vedere al protecției mediului și pentru a simula respectarea legii.

În realitate, baza privată de minifotbal a lui Răzvan Burleanu - terenurile, parcarea, drumul de acces și clădirea administrativă - va fi ridcată și pe spațiul verde.

Ca dovadă, în Planul Urbanistic Zonal pe care Burleanu l-a realizat în scopul de a remodela Parcul Andrei Mureșanu, se precizează clar, cu exactitate geometrică, faptul că ariile verzi vor descrește cu 570 de mp. Interesant este că, în preambulul acestor calcule matematice de nedezmințit, este folosită aceeași sintagmă derutantă „pe actualele zone betonate”, deși un cititor atent al documentelor își poate da seama, la doar
câteva pagini distanță, că exprimarea aceasta nu are nici cel mai mic suport în realitate.

Mai mult decât atât, în noiembrie 2013, punându-și intențiile în practică, Burleanu a solicitat expres doborârea a nouă arbori care stăteau în calea investiției bazei sale sportive. De ce? Tocmai pentru că baza lui sportivă nu va fi ridicată doar „pe actualele zone betonate”, ci și pe spațiul verde, fapt interzis de lege.

Puteți citi AICI memoriul pe care noi l-am adresat APM Prahova pe 16 aprilie 2014.
Anunțăm pe această cale că vom trimite un alt memoriu la APM Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu